top of page

A második hullámban indított adománygyűjtésünket nagykövetek is segítik, akiknek célja, hogy január 22-ig minimum 2.000.000 forinttal növeljék a Segélyalap támogatási keretét. 

Bemutatjuk Nagyköveteinket!

Miért gyűjtünk adományokat?

info-01.jpg

A kormány a tiltó intézkedés hatályát 2021. február 1-ig meghosszabbította. Ez azt jelenti, hogy az előadó-művészeti területen dolgozó szabadúszók és vállalkozók már harmadik hónapja nem tudnak szakmájukban dolgozni. A streamelés segít fenntartani a kapcsolatot a nézőkkel, de nem ad munkát a művészek és a háttérdolgozók többségének.

Bizonytalanság

info-07.jpg

Védőháló nélkül dolgoznak a szakmában:

a kőszínházakban dolgozók több, mint 50%-a vállalkozó,

ez az arány a független színházi területen több, mint 70 %.

És a tiltás szakaszos meghosszabbítása nehezíti az

ideiglenes elhelyezkedést.

*Forrás: Kulturális statisztikai adatok

Kockázat

info-04.jpg
info-03.jpg

FESZ Segélyalap megoldása

A területen dolgozók áthidaló támogatását segítő kezdeményezésekből a színházi háttérdolgozók teljesen kimaradnak: a Színházi Szolidaritási Alap, mind az Előadóművészi Jogvédő Iroda által támogatottak köréből is.

 

Azok számára nyitottuk meg a Segélyalapot az első hullámban, akik máshova nem fordulhattak. A második hullámban igénylést nyújthatnak be független színházi területen dolgozók, művészek

és háttérdolgozók egyaránt. 

 

Tavaly tavasszal több mint 100 családnak segítettünk összesen 12.200.000 forinttal, ami egy igénylő esetében havonta egyszeri 50.000 Ft-os támogatást jelent. Decemberben a kuratórium 33 igénylést támogatott összesen 2.310.000 forinttal.

Nincs hova fordulni

bottom of page