top of page

A Segélyalap célja, hogy eseti jövedelempótló gyorssegélyt nyújtson a független előadó-művészeti területen dolgozó művészeti, műszaki és adminisztratív dolgozók részére a koronavírus járvány megfékezése érdekében elrendelt kormányzati intézkedések időtartamára. 

Támogatás Igénylése

  • Igénylés az aktuálisan rendelkezésre álló kerettől függően a feszsegelyalap.org honlapon megadott időszakban nyújtható be a Segélyalap honlapján közzétett online űrlapon. ​A támogatás egy főre jutó összege a rendelkezésre álló kerettől és az igénylők számától függően egységesen 50-80.000 Ft lehet, amely összeg legfeljebb havi egy alkalommal nyújtható adómentesen.

 

A második hullám időszakában a Segélyalapból

nyújtható támogatásra igénylést nyújthatnak be:

I. A színházi, táncművészeti alkotó tevékenységet szabadúszóként, nem munkaviszonyban (közalkalmazotti jogviszonyban) a független előadó-művészeti területen folytatók:

- előadóművész

- rendező

- koreográfus

- tervező (díszlet-, jelmez, fény-, hang-, látványtervező)

- dramaturg

- drámaíró

- műfordító

- egyéb alkotó

II. A független színházi, táncművészeti területen művészeti ügykezelés vagy az adminisztráció feladatkörben nem munkaviszonyban (közalkalmazotti jogviszonyban) foglalkoztatottak:

- adminisztrátor

- asszisztens

- korrepetítor

- közönségszervező

- művészeti titkár

- nézőtéri felügyelő

- pénzügyes, gazdasági munkatárs

- pénztáros

- PR, marketing munkatárs

- produkciós vezető

- sminkes

- súgó

- színházi fotós

- színházi sajtós

- ügyelő

- zenei munkatárs

- zenei vezető

- egyéb 

​III. A független színházi, táncművészeti területen a műszaki vagy egyéb feladatkörben nem munkaviszonyban (számlás megbízási szerződéssel) foglalkoztatottak vagy színházi alvállalkozónál munkaviszonyban foglalkoztatottak (kiszervezett feladatok keretében):

- asztalos

- bútoros

- díszítő

- festő

- fodrász

- hang-, fénytechnikus

- jegyszedő

- kárpitos

- kellékes

- lakatos

- műszaki vezető

- öltöztető

- sminkes

- szabó

- szcenikus

- varrónő

- egyéb

  • A Segélyalap titkára a tárgyhó első napján a feszsegelyalap.hu közzéteszi a rendelkezésre álló keretösszeget.

  • Az igénylők háztartásonként minden hónapban legfeljebb egy igénylést nyújthatnak be. Minden hónapban új igénylést kell beadni.

  • Amennyiben az igénylő anyagi körülményeiben az igénylés benyújtása és  a döntésről szóló értesítés kézhezvétele között kedvező változás áll be, vagy egyéb szociális támogatásban részesül, az igénylést vissza kell vonni a segelyalap@fesz.org címre küldött emailben.

  • A döntésről a Segélyalap titkára az igénylésben megadott email-címre küldött üzenet útján 24 órán belül értesíti az igénylőket. ​A támogatási döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye.

  • A támogatást a FESZ az igénylő által az igénylési űrlapon megadott bankszámlára utalja.

bottom of page