top of page
Search
  • Writer's pictureSzövetség Független Előadó-művészeti

Színházi vezetők támogatását kéri a FESZ Segélyalap kuratóriuma


60 nemzeti és kiemelt minősítésű színház és táncegyüttes vezetőjéhez fordul felhívással a FESZ Segélyalap kuratóriuma


A rendkívül sikeres: több, mint 10 millió forint eredménnyel zárult 2021 januári közösségi adománygyűjtés ellenére a FESZ Segélyalap forrásai áprilisra kimerültek, ezért a szervezők a magyarországi színházak és táncegyüttesek vezetőinek támogatását kérik.


A felhívás szövege:


A Független Előadó-művészeti Szövetség Segélyalap kuratóriumának

FELHÍVÁSA

a magyarországi színházak és táncegyüttesek vezetőihez


Tisztelt Színházi Vezető!


Március 30-án a FESZ Segélyalap kuratóriuma 64 igénylő támogatásáról döntött, akik egyenként 50.000 Ft összegű szociális támogatást kapnak. A Covid-19 vírus miatt elrendelt veszélyhelyzet következtében munka nélkül maradt, vállalkozóként foglalkoztatott színházi dolgozók, elsődlegesen a háttérdolgozók áthidaló támogatására létrehozott FESZ Segélyalap ezzel kimerült.


Ezúton köszönjük mindazoknak, akik intézményvezetőként vagy magánemberként az elmúlt egy évben támogatták a Segélyalapot, akik nélkül nem sikerült volna

  • több, mint 21 millió forintot összegyűjteni

  • 481 kollégának támogatást nyújtani.


A járványnak még nincs vége, és hatásai a színházi szakmában vélhetően tartósan fennmaradnak. A járványhelyzet megmutatta, milyen kiszolgáltatottak azok, akik hivatásukként az előadó-művészetet vagy az azt támogató szakmát választották. A Segélyalap igénylői között egyre többen vannak, akik vállalkozóként vagy munkavállalóként valamelyik nemzeti vagy kiemelt minősítésű színházhoz kötődnek.


Tisztában vagyunk azzal, hogy most minden kulturális intézmény nehéz helyzetben van, mégis, annak érdekében, hogy a Segélyalap áprilisban is megnyílhasson az igénylők előtt, kérjük Önt, hogy április 15-ig 50.000 Ft adomány nyújtásával tegye lehetővé egy kollégája egyhavi támogatását.


A Segélyalap bankszámlaszáma:

Független Előadó-művészeti Szövetség

Magnet Bank 16200106-11663151


A Segélyalap működéséről további információt a feszsegelyalap.org honlapon olvashatnak.

Az adományról a FESZ támogatási igazolást állít ki a támogatók részére.


Várjuk visszajelzését, köszönettel


A FESZ Segélyalap kuratóriuma

54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page