top of page

Gyakran ismételt kérdések

 

Ki dönt a támogatásokról?

Az érintett szakmák és területek képviselőiből álló 7 fős kuratórium a támogatási szabályzatban meghatározott feladatokat látja el. A kuratórium nem az egyedi igénylésekről dönt, hanem a rendelkezésre álló keret és az igénylések száma alapján meghatározza azokat a szempontokat, amelyek az igények sorbarendezésének alapjául szolgálnak. A kuratórium a támogatási döntés alapjául szolgáló szempontokat a Segélyalap honlapján nyilvánosságra hozza.

 

Mekkora összeget lehet igényelni?

Az egy főre jutó támogatás összege előreláthatólag 50-80 ezer forint, hogy az adott hónapban mennyi, azt a kuratórium határozza meg. Az összeg nagysága függ az igénylők számától, illetve a Segélyalap rendelkezésére álló kerettől.

Többször is lehet igényelni?

Egy fő egy hónapban maximum egy igénylést nyújthat be. A következő támogatási időszakban új igénylést kell benyújtani.

A családban többen vagyunk érintettek, mindannyian beadhatunk igénylést?

Nem. Az igénylő a támogatási igény benyújtásával tudomásul veszi, hogy az egy háztartásban élők esetén csak egy fő támogatására van lehetőség.

Munkát vagy más szociális támogatást kaptam. Jogosult vagyok a következő hónapban is pályázni?

Nem. Az igénylő a támogatási igény benyújtásakor vállalja, hogy az igénylését visszavonja, amennyiben anyagi körülményeiben kedvező változás áll be, ideértve a munkaszerzést és ha más szociális támogatásban részesül.

Határon túliak igényelhetnek-e támogatást?

Nem. Csak a Magyarországon élő, itt tevékenykedő művészek és színházi dolgozók igényelhetnek a Segélyalapból.

bottom of page